Boros blog, vagy valami olyasmi
Biztos párosok: melyik ételhez melyik bor illik?
Összegyűjtöttem néhány biztos étel–bor párosítást az ünnepi időszakra: kacsacomb, halászlé, sertéssült, marhapörkölt, töltött káposzta és rántott hal mellé ajánlok jól működő tételeket. A borokra mutató linkek az írás pillanatában elérhető...
Biztos párosok: melyik ételhez melyik bor illik?
Összegyűjtöttem néhány biztos étel–bor párosítást az ünnepi időszakra: kacsacomb, halászlé, sertéssült, marhapörkölt, töltött káposzta és rántott hal mellé ajánlok jól működő tételeket. A borokra mutató linkek az írás pillanatában elérhető...
Pezsgő. Lencse. Kérdés? :-)
A mi lencsénk mindig lazább egy kicsit, mivel nem szeretjük, ha összeáll, mint a beton. De mit hoz ki belőle a pezsgő?
Pezsgő. Lencse. Kérdés? :-)
A mi lencsénk mindig lazább egy kicsit, mivel nem szeretjük, ha összeáll, mint a beton. De mit hoz ki belőle a pezsgő?
Borválasztás szempontjából a sertésszűz...
Hangozzék bármily hihetetlenül is, borválasztás szempontjából a sertésszűz, a több kimenetelű színjátékok közé soroltatik. Amennyiben például sültkrumplival tálaljuk, hibátlan megoldás lehet, ha egy sűrű, tüzes, telt fehérbort társítunk mellé.
Borválasztás szempontjából a sertésszűz...
Hangozzék bármily hihetetlenül is, borválasztás szempontjából a sertésszűz, a több kimenetelű színjátékok közé soroltatik. Amennyiben például sültkrumplival tálaljuk, hibátlan megoldás lehet, ha egy sűrű, tüzes, telt fehérbort társítunk mellé.
Milyen bort válasszunk a paradicsomos spagetti ...
A paradicsomos spagetti (vagy spaghetti) - borválasztás szempontjából - egyik legmeghatározóbb momentuma, a paradicsom pikáns-, édes-savas íztengelye. Olyan bor illik hozzá tehát, amelyik nem csak aromában passzol, de játékos savaival, a...
Milyen bort válasszunk a paradicsomos spagetti ...
A paradicsomos spagetti (vagy spaghetti) - borválasztás szempontjából - egyik legmeghatározóbb momentuma, a paradicsom pikáns-, édes-savas íztengelye. Olyan bor illik hozzá tehát, amelyik nem csak aromában passzol, de játékos savaival, a...
Milyen bort válasszunk a harcsapaprikáshoz?
A rövid válasz: sűrűt, krémeset! A harcsa húsa jellemzően zsírosabb, gazdagabb, így egy telt bor szükségeltetik mellé kísérőként. A mártás krémes textúrája pedig, egy hasonlóan krémes érzetű borért kiált.
Milyen bort válasszunk a harcsapaprikáshoz?
A rövid válasz: sűrűt, krémeset! A harcsa húsa jellemzően zsírosabb, gazdagabb, így egy telt bor szükségeltetik mellé kísérőként. A mártás krémes textúrája pedig, egy hasonlóan krémes érzetű borért kiált.
Tafelspitz. Szeretem. És milyen bor passzol hozzá?
Tafelspitz. Szeretem. De ritkán készítjük sajnos. Pedig nagyon jó étel, különösen, ahogyan a feleségem készíti. A tafelspitz megfelelő borral persze még nagyobbat szól az asztalon. Annak ellenére, hogy marhahúsról van...
Tafelspitz. Szeretem. És milyen bor passzol hozzá?
Tafelspitz. Szeretem. De ritkán készítjük sajnos. Pedig nagyon jó étel, különösen, ahogyan a feleségem készíti. A tafelspitz megfelelő borral persze még nagyobbat szól az asztalon. Annak ellenére, hogy marhahúsról van...