Kovács Antal, örökös magyar bajnok sommelier

Kovács Antal, az egyik legismertebb magyar sommelier, pályáját a rendszerváltás idejében, 1989-ben kezdte. Végigjárta a vendéglátás szamárlétráját, és közben mindent megtanult a borról, amit csak lehet! Ő volt az első olyan sommelier, aki Magyarországon háromszor is (1994.,1995.,1997.) elnyerte a magyar bajnoki címet a sommelierek versenyében, és ezzel elsőként lett örökös magyar bajnok.

Kovács Antal, örökös magyar bajnok sommelier

Sommelier-ként az ország egyik legnevesebb éttermében, a Gundelben dolgozott 7 évet, majd innen Zwack Péter csábította magához. Jelenleg egy kis csapattal a háta mögött a saját – naturális borokat gondozó – webshopját üzemelteti a www.pincearon.hu címen. Antal ismertségét nem csak a szakmai eredményeinek köszönheti, hanem annak is, hogy igazi karakter, nem véletlen, hogy gyakran kérik fel szereplésre tévék, rádiók, és újságok is. Ezért is találkozhatott vele korábban az RTL Klub több műsorában (Receptklub, EstiShowder), a TV2 vagy éppen az OzoneNetwork műsoraiban. A TV szereplések mellett hallhatta a vele készült riportokat a Kossuth Rádió, Gazdasági Rádió, vagy éppen az InfoRádió adásaiban.

A magyar bor magyar hangja: 

2020 végén jelent meg Antal 2. könyve, amelyben a közel három évtizedes szakmai múlt tapasztalatait sűríti - nem egészen 200 oldalra könnyed, szórakoztató stílusban. A könyvről a címlapon olvashat részletesebben, illetve ide kattintva éri el a webshopban.

Így kapcsolódik Kovács Antal, és a pincearon.hu története:

Engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljuk ezt az írásunkat is, amiből megtudhatja, hogy miként is kapcsolódnak egymáshoz Kovács Antal, és a pincearon.hu története.