Tehát nem a fajtát, hanem a termőhelyet kell benne keresni! Az persze egy másik kérdés, hogy benne van-e a tehetség a termőhelyben? Hát kérem, itt most volt!
A tavalyi év vége egyik szívfacsaró híre volt, hogy végleg bezárt a budapesti Olimpia étterem, ami Ádám Csaba vezetésével egészen kivételes színt vitt a budapesti éttermek kínálatába.
Sok-sok évvel ezelőtt tartottunk közösen Ádám Csabával az Olimpiában pár borvacsorát. A zárás szomorú híre felpiszkálta az emlékeimet, és csodával határos módon meg is találtam azt a videót, ahogyan anno a Tisztelt Nagyérdemű figyelmébe ajánlottuk a rendezvényt. Szerintem vagányul sikerült :-)
Talán Önnek is volt szerencséje még a 2015-ös elődjéhez. Nos pontosan azt a fantasztikus kékfrankost idézi minden megnyilvánulásában. Mély, sűrű, feszes szerkezetű...
A Domus Vinorum egy olyan budapesti étterem, ahol elsősorban külföldről érkező csoportokat fogadnak - ebédre és borvacsorára egyaránt - , hogy számukra 3-6 fogásos menüsorokat szolgáljanak fel, hozzájuk illő magyar borok társaságában.
A mi lencsénk mindig lazább egy kicsit, mivel nem szeretjük, ha összeáll, mint a beton. De mit hoz ki belőle a pezsgő?
Hangozzék bármily hihetetlenül is, borválasztás szempontjából a sertésszűz, a több kimenetelű színjátékok közé soroltatik. Amennyiben például sültkrumplival tálaljuk, hibátlan megoldás lehet, ha egy sűrű, tüzes, telt fehérbort társítunk mellé.
A paradicsomos spagetti (vagy spaghetti) - borválasztás szempontjából - egyik legmeghatározóbb momentuma, a paradicsom pikáns-, édes-savas íztengelye. Olyan bor illik hozzá tehát, amelyik nem csak aromában passzol, de játékos savaival, a paradicsom savasságát is képes kibalanszírozni.
A rövid válasz: sűrűt, krémeset! A harcsa húsa jellemzően zsírosabb, gazdagabb, így egy telt bor szükségeltetik mellé kísérőként. A mártás krémes textúrája pedig, egy hasonlóan krémes érzetű borért kiált.
Tafelspitz. Szeretem. De ritkán készítjük sajnos. Pedig nagyon jó étel, különösen, ahogyan a feleségem készíti. A tafelspitz megfelelő borral persze még nagyobbat szól az asztalon. Annak ellenére, hogy marhahúsról van szó - a vörösborokat nagy ívben elkerülöm.
Régen el nem tudtam volna képzelni, hogy a hamburgerhez bort igyak. Most pedig azt nem tudnám elképzelni, hogy ne tegyem. A vörösborokat burgerhez pedig egyenesen kerülöm. A tartalmasabb rozék viszont pole-pozícióból indulnak ezen a futamon!
A töltött káposztához én mindenképp egy tartalmas, életteli savérzetű, ásványos karakterű fehérborra szavazok! Ezúttal a...