Boros blog, vagy valami olyasmi

Az angol pezsgő, ami megrengette a champagne-bi...

2025 egyik legizgalmasabb boros híre Angliából érkezett: a Nyetimber pincészet pezsgője legyőzte a francia nagyágyúkat, és ezzel megrengette a champagne-birodalom trónját. Ez a siker nemcsak az angol borászat győzelme, hanem...

Az angol pezsgő, ami megrengette a champagne-bi...

2025 egyik legizgalmasabb boros híre Angliából érkezett: a Nyetimber pincészet pezsgője legyőzte a francia nagyágyúkat, és ezzel megrengette a champagne-birodalom trónját. Ez a siker nemcsak az angol borászat győzelme, hanem...

A Château Lafleur kilép a Pomerol appellációból!

Nemrég jött a hír, hogy az egyik, igen jó hírű francia pincészet, a Château Lafleur kilép a Pomerol appellációból, és innentől egyszerűen „Vin de France” néven hozza forgalomba borait. Apróságnak tűnhet...

A Château Lafleur kilép a Pomerol appellációból!

Nemrég jött a hír, hogy az egyik, igen jó hírű francia pincészet, a Château Lafleur kilép a Pomerol appellációból, és innentől egyszerűen „Vin de France” néven hozza forgalomba borait. Apróságnak tűnhet...

Kancellár – Nagy-Somlói Inverz Cuvée 2021: a „k...

Mit keres a mesterséges intelligencia a szőlőben – és hogyan lett ebből somlói szenzáció? A SomlAI ikertestvére, az Inverz Cuvée ugyanabból az alapból készült, csupán az arányokon csavartak 5%-ot. Ez...

Kancellár – Nagy-Somlói Inverz Cuvée 2021: a „k...

Mit keres a mesterséges intelligencia a szőlőben – és hogyan lett ebből somlói szenzáció? A SomlAI ikertestvére, az Inverz Cuvée ugyanabból az alapból készült, csupán az arányokon csavartak 5%-ot. Ez...

Érdekességek: cladosporium cellare - a tokaji p...

Cladosporium cellare (vagy „pincepenész”)

Érdekességek: cladosporium cellare - a tokaji p...

Cladosporium cellare (vagy „pincepenész”)

Orosz, grúz és ukrán ízek a XIII. kerületben – ...

Az orosz, ukrán és grúz konyha háromosztatú világa találkozik egy magyaros beütésű bisztróhangulattal - és persze kiváló borokkal!

1 hozzászólás

Orosz, grúz és ukrán ízek a XIII. kerületben – ...

Az orosz, ukrán és grúz konyha háromosztatú világa találkozik egy magyaros beütésű bisztróhangulattal - és persze kiváló borokkal!

1 hozzászólás

Pinceáron 5 estés online borismereti előadássor...

Ez az 5 estés borismereti előadássorozatunk online fordulója:

Pinceáron 5 estés online borismereti előadássor...

Ez az 5 estés borismereti előadássorozatunk online fordulója: