Milyen bort válasszunk a paradicsomos spagetti mellé?

A paradicsomos spagetti (vagy spaghetti) - borválasztás szempontjából - egyik legmeghatározóbb momentuma, a paradicsom pikáns-, édes-savas íztengelye. Olyan bor illik hozzá tehát, amelyik nem csak aromában passzol, de játékos savaival, a paradicsom savasságát is képes kibalanszírozni. A sillert mint bortípust sokat méltattam már, és most is azt mondom, használjuk ki a siller bor sokoldalúságát: egy sillerrel szinte lehetetlen mellélőni az ilyen típusú, olasz paradicsomos tészta mellett.

Bor, paradicsomos spagetti és egy kadarka siller

Én ezúttal az Almagyar Érseki Szőlőbirtok, azaz Csutorás Ferenc barátom sillerét választottam, ami történetesen Kadarka szőlőből született. A kadarka szerintem egy rendkívüli bor, ha az ételek és borok harmóniáját keressük. Ha tehetem, én gyakran választom! A borászok közül azonban sokan kerülik, ugyanis a borász szemszögéből nézve a kadarka a nehezebben kezelhető szőlőfélék közé tartozik (folytatás...)

Csutorás Ferenc Egri Kadarka Sillere boráról ezt írtam a webshopban:

Almagyar Érseki Szőlőbirtok Kadarka Siller

Élénk cseresznye piros színű megjelenés. A bor illatában zamatos piros bogyósgyümölcsök aromái randevúznak, hecsedli és málna főszereplésével. A bor kóstolva száraz, savai pikánsak, teste könnyed érzetű. Ízében a gyümölcsösség mindent visz, mint nyári vihar a szalmakalapot. Ez az egri bor egy példás siller, a legjobbik fajtából! Halászléhez, gulyásleveshez, lecsóhoz, pörköltekhez, paprikásokhoz, paradicsomos tésztákhoz, pizzához és sültek mellé ajánlom kísérőként. Nagyszerű fröccs és forralt bor alap!

 

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok borait a webshopban itt találja, úgy általában pedig a siller borainkat itt.

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.