Borválasztás szempontjából a sertésszűz...
Hangozzék bármily hihetetlenül is, borválasztás szempontjából a sertésszűz, a több kimenetelű színjátékok közé soroltatik. Amennyiben például sültkrumplival tálaljuk, hibátlan megoldás lehet, ha egy sűrű, tüzes, telt fehérbort társítunk mellé.
Ezért ez alkalommal most a Kancellár Birtok Hárslevelű borát bontottam meg. Sűrű testével tökéletesen ölelte körbe a húst, s a körítést egyaránt. Tudom, sokak számára ez egy formabontó párosítás, de tapasztalatból mondom azt is - ez egy bomba párosítás (volt)! :-)
A Kancellár Birtok Hárslevelűje kapcsán korábban ezt írtam a webshopban:
Közepes intenzitású aranysárga megjelenés. A bor illatát a szőlőfajta jellegzetes, diszkréten virágos-, gyümölcsös aromája határozza meg, a klasszikus somlói ásványos karakter kíséretében. A Kancellár Birtok bora kóstolva száraz, kifejezetten sós, határozott savérzet, sűrű szövésű-, krémes felszínű test, ásványos ízvilág jellemzi. A Hárslevelű ősi magyar fehérszőlőfajta, amely igazi otthonra talált a Hegyen. Tartalmasabb szárnyas fogásokhoz, valamint sertés sültek mellé ajánlom kísérőként ezt a borkülönlegességet, Nagy Szeretettel!
Itt, ezen a linken gyűjtöttem ki a blogom étel és bor párosításával foglalkozó cikkeit. Egyébként, ha úgy adódik, szívesen segítek személyesen is, borszaküzletünkben gyakran megtalál!
Szóljon hozzá
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.