Milyen bort válasszunk a harcsapaprikáshoz?

A rövid válasz: sűrűt, krémeset! A harcsa húsa jellemzően zsírosabb, gazdagabb, így egy telt bor szükségeltetik mellé kísérőként. A mártás krémes textúrája pedig, egy hasonlóan krémes érzetű borért kiált.

Bor és harcsapaprikás. Milyen bor illik hozzá?

Most érzésre, tettem egy próbát a Kancellár Birtok olaszrizlingjével, ami szerintem nagyon betalált, még a fűszerpaprikával is barátságot kötött a nemes somlói, igazi gasztro élmény volt az összekóstolásuk. Próbáld ki te is; csalódás kizárva!

Egy megjegyzés: gyakran hangoztatom a képzéseken, talán a könyvben is leírtam, hogy a fűszerpaprikával bor összefüggésben jobb vigyázni, nehezen barátkozik a borokkal.

A Kancellár Birtok Olaszrizlingjéről ezt írtam a webshopban:

Közepes intenzitású szalmasárga szín. A bor határozott illatában ásványos karakter, lédús fehér húsú gyümölcsök és szőlő (!) aromái bontakoznak ki. A Kancellár Birtok féle olaszrizling kóstolva száraz, sós, pikáns savak, épp' csak felsejlő alkoholérzet, izmos test, zamatos kő-juice élmény bontakozik ki. Masszív szerkezetű, tartalmas, mégis életteli olaszrizling azoknak, akik a vagány, ásványos karakterű borok tartalmas oldalát (is) szeretik. 11-12°C-on fogyasztva fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, sertéssültekhez ajánlom kísérőként, Nagy Szeretettel! (Acéltartályos erjesztés, fahordós érlelés.)

 Kancellár Birtok Somlói OlaszrizlingMilyen ételhez milyen bort, és legfőképpen miért?

Az egyik kedvenc témám a borok és ételek harmóniájának világa, néhá borvacsorák előkészülete során is hosszasan elidőzünk a megfelelő harmónia megtalálásán. Nem ritka egyébként, hogy egy kicsit magán az étel receptjén is finomhangolunk. Ezen a linken összeszedtem a blog azon bejegyzéseit, amelyek az étel és bor harmóniáról szólnak. Ha mélyebben is érdekli Önt ez a terület, akkor a könyvet is jó szívvel ajánlom a figyelmébe!

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.