Pacal - milyen bort válasszunk mellé?
Az étel és a hozzá passzoló bor harmóniájának kialakítása az egyik legjobb játék - itt a boros blogon is talál jónéhány kapcsolódó bejegyzést: ételek és borok párosítása. Kövessen az Instagramon, ha pedig mélyebben érdekli az ételek és borok párosítása, akkor nézze meg a boros könyv-et is! Most egy különösen izgalmas étel következik, saját receptet készítettünk el, le is fotóztam lelkesen:
Pacal - milyen bor passzol hozzá?
A pacal egy igazi megosztó fogás - tudom, de én nagyon szeretem. A megfelelő bor kiválasztásánál arra érdemes figyelni, hogy a vörösborok tanninja nincs túl jóban a fűszerpaprikával, ezért én többnyire rozéval vagy sillerrel kísérem a pirospaprikás ételeket.
Ezúttal a Rubin Borászat Merlot Rosé borát választottam mellé a Dél-Balatonról. Ez bizony nem az a vékony fajta rosé; masszív közepes teste van, és 13-as alkoholja, így könnyedén kísérte a pacalt, igazi élmény volt:
A webáruházban ezt írtam erről a roséról:
Világos narancsos lazac szín, élénk rózsaszínes reflexekkel. A rosé illatában cseresznye, szamóca és málna találkozik finom fűszeres aláfestéssel. A bor kóstolva száraz, ropogós savérzet, könnyű test, elegáns, mély piros bogyós gyümölcsös ízvilág jellemzi. Ez a bor egy nagybetűs rosé, a legélvezetesebb fajtából.
Salátákhoz, paradicsomos fogásokhoz, érlelt sonkákhoz, házi felvágottakhoz, halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz ajánlom kísérőként. A Rubin borászat merlot roséja fröccsként is nagyszerűen teszi a dolgát! (Olvasnivaló: blogbejegyzés a fröccs -ről)
Érdekességként jegyzem meg, hogy a Rubin Pince ezen tételét érdemes lehet dekantálni! A dekantálás értelméről, mikéntjéről ezekben az írásaimban olvashat!
A borkereskedés és a webshop kínálata folyamatosan változnak, a Rubin Borászat aktuális kínálatát itt éri el!
Szóljon hozzá
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.