Boros blog, vagy valami olyasmi

Pezsgő a dekanterben? Pezsgő a dekanterben!

Még 1996-ban történt, hogy miközben elfoglaltuk ülőhelyeinket az asztaloknál, arra lettem figyelmes, hogy a Maison Ruinart (Ruinart Pezsgőpincészet) Chef Sommelier-je - és legalább tíz kollégája -, az üdvözlésünkre szánt pezsgőket...

Pezsgő a dekanterben? Pezsgő a dekanterben!

Még 1996-ban történt, hogy miközben elfoglaltuk ülőhelyeinket az asztaloknál, arra lettem figyelmes, hogy a Maison Ruinart (Ruinart Pezsgőpincészet) Chef Sommelier-je - és legalább tíz kollégája -, az üdvözlésünkre szánt pezsgőket...

A dekantálás - egy kicsit más szemszögből

Így év vége felé - amikor ezeket a sorokat írom, szép lassan de biztosan érkeznek az idei rozék a pincészetektől. Minap meg is kóstoltam az egyiket, s miután megszagoltam, azonnal...

A dekantálás - egy kicsit más szemszögből

Így év vége felé - amikor ezeket a sorokat írom, szép lassan de biztosan érkeznek az idei rozék a pincészetektől. Minap meg is kóstoltam az egyiket, s miután megszagoltam, azonnal...

Mely borokat kell dekantálni? Hogyan változik a...

Az a közkeletű tévhit, hogy kizárólag az idősebb, érettebb borokat szükséges dekantálni. Ez közel sincs így, de mielőtt elmerülünk a részletekben tisztázzunk néhány dolgot:

Mely borokat kell dekantálni? Hogyan változik a...

Az a közkeletű tévhit, hogy kizárólag az idősebb, érettebb borokat szükséges dekantálni. Ez közel sincs így, de mielőtt elmerülünk a részletekben tisztázzunk néhány dolgot: