Ugrás a tartalomhoz
  • Vissza a kezdőlapra
  • Webshop
  • Kiszállítási díjak, 0 Ft-tól
  • Off-line üzlet: "Szép borok!"
  • Pinceáron Pontok
  • Kő-juice
  • Csak szőlőből
  • A történet
  • Kovács Antal
  • Blog, vagy valami olyasmi
  • 🎤 Podcast a borról, magyar nyelven
  • 🔍 Keresés a termékek közt
  • Bejelentkezés
  • Fiók létrehozása
  • Impresszum - Kapcsolat
  • Kiszállítási díjak, 0 Ft-tól
  • 🔍 Keresés az oldalon
  • ÁSZF
pincearon.hu
Kosár megtekintése

Boros blog, vagy valami olyasmi

2021. november 16.

Pezsgő a dekanterben? Pezsgő a dekanterben!

Még 1996-ban történt, hogy miközben elfoglaltuk ülőhelyeinket az asztaloknál, arra lettem figyelmes, hogy a Maison Ruinart (Ruinart Pezsgőpincészet) Chef Sommelier-je - és legalább tíz kollégája -, az üdvözlésünkre szánt pezsgőket dekanterekbe töltik, azaz szó szerint dekantálják őket. Hogy mi? Pezsgőt dekantálni?

Pezsgő dekantálás!

 

Olvasson tovább
2021. november 15.

A dekantálás - egy kicsit más szemszögből

Így év vége felé - amikor ezeket a sorokat írom, szép lassan de biztosan érkeznek az idei rozék a pincészetektől. Minap meg is kóstoltam az egyiket, s miután megszagoltam, azonnal előkaptam egy dekantert! Igen előkerült dekanter, egy rosé miatt!

Gerecse - év végén

Olvasson tovább
2021. november 10.

Mely borokat kell dekantálni? Hogyan változik a bor szerkezete az érés során?

Az a közkeletű tévhit, hogy kizárólag az idősebb, érettebb borokat szükséges dekantálni. Ez közel sincs így, de mielőtt elmerülünk a részletekben tisztázzunk néhány dolgot:

Így néz ki egy dekanter!

Olvasson tovább
  • Impresszum - Kapcsolat
  • Kiszállítási díjak, 0 Ft-tól
  • 🔍 Keresés az oldalon
  • ÁSZF
Copyright © 2022, pincearon.hu.
Fizetési ikonok
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa
  • Ha kiválasztasz egy lehetőséget, a teljes oldal frissül.
  • A kívánt lehetőséget a szóköz lenyomásával, majd a nyílbillentyűkkel választhatod ki.