Burgerhez bort? Igen, de nem - nem vöröset!

Régen el nem tudtam volna képzelni, hogy a hamburgerhez bort igyak. Most pedig azt nem tudnám elképzelni, hogy ne tegyem. A vörösborokat burgerhez pedig egyenesen kerülöm (Hogy miért is? A végén visszatérek rá!). A tartalmasabb rozék viszont pole-pozícióból indulnak ezen a futamon!

A képen látható burger társául ezúttal a Rubin Borászat merlot rozéját választottam, ez a bor ugyanis kellően telt, aromája pedig kirobbanóan intenzív. Tökéletesen öleli körbe a hamburgert!

Ez egy boros blog, de azért, na... nyilván a sörök is remek választások lehetnek a burger mellé, nem akarom lebeszélni! Inkább csak szeretném a figyelmébe ajánlani a bort, mint lehetőséget!

Milyen bort ajánlok a hamburger mellé?

Ahogyan a bevezetőben is írtam, ezúttal a Rubin Borászat rozéját vettem elő, a burger mellé ugyanis határozott karakterre van szükség, a Rubin Borászat bora pedig pontosan ilyen tétel! A bor alá bemásoltam a leírást a webshop -ból. A Rubin Borászat borai a webshopban ide kattintva érhetőek el.

Hamburger mellé bor - sör helyett!

Rubin - Dél-Balatoni Merlot Rosé

Rubin - Dél-Balatoni Merlot Rosé

 

Világos narancsos lazac szín, élénk rózsaszínes reflexekkel. A rosé illatában cseresznye, szamóca és málna találkozik finom fűszeres aláfestéssel. A bor kóstolva száraz, ropogós savérzet, tartalmas test, elegáns, mély piros bogyós gyümölcsös ízvilág jellemzi. Nagybetűs rosé, a legélvezetesebb fajtából. Salátákhoz, paradicsomos fogásokhoz, érlelt sonkákhoz, házi felvágottakhoz, halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz, burgerekhez ajánlom kísérőként. A Rubin borászat merlot roséja fröccsként is nagyszerűen teszi a dolgát! (Blogbejegyzés a fröccs -ről)

Érdekességként jegyzem meg, hogy a Rubin Pince ezen tételét érdemes lehet dekantálni! A dekantálás értelméről, mikéntjéről ezekben az írásaimban olvashat.

Miért nem vörösbor választottam a hamburgerhez?

A megoldás itt a hús szerkezetében keresendő: a hamburger húspogácsája jellemzően darált-húsból készül. S ez az a momentum, ami miatt én nem vörösbort kínálnék mellé. Mert ha szeletben sütjük, az más. Akkor szükségünk van a vörösborok tanninjára, hogy ízben ellensúlyozzák az erős szerkezetű húst, valamint az emésztését is könnyebbé teszi.

De a húspogácsa (és a többi burger alkotó-) esetében nincs mit ellensúlyozni, nincs szükség tanninra. Ezért jutottam arra, hogy egy testes rosé tökéletesen fogja tenni a dolgát. S mint az első próba során meggyőződhettem róla, tényleg parádés volt a társítás, azóta gyakran választom ezt a felállást! Ha elfogad egy tippet: tegyen Ön is egy próbát, szerintem nem fog csalódni!

Étel és bor párosításról szóló blogbejegyzések:

A blogon most már elég sok bejegyzés olvasható, itt, ezen a linken kigyűjtöttem azokat, amik kifejezetten az ételek és borok párosításáról szólnak.

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.