Mi a különbség a pezsgő és a habzóbor között?

Pezsgő

A pezsgő egy un. "második erjedés" során nyeri el széndioxid tartalmát: a borhoz cukrot és élesztőt adnak, palackba vagy erjesztő-tartályba töltik, s lezajlik az a bizonyos erjedés, melynek során szén-dioxid termelődik, valamint minimális mértékben ugyan, de a nedű alkoholtartalma is gyarapodik.

Habzóbor

A habzóbor születését nagyon leegyszerűsítve úgy kell elképzelni, mint a szódavíz-készítést: a bort szén-dioxiddal telítik, palackozzák, pihentetik egy-két hétig és máris indulhat, hogy betöltse küldetését: üdít, frissít, s kíséri arra érdemes étkeinket, nem kis örömünkre!

A kézműves, naturális borokat felölelő kínálatunkban szűrhet a pezsgőkre ill. a habzóborokra, de azt előre kell bocsájtanom, hogy jellemzően nem túl nagy a választékunk ebben a kategóriában. Mondjuk ezeket a tételek legalább tényleg jó szívvel merem ajánlani. Az is valami, nem igaz? :-) A webshopban való szűréshez erre induljon!

Ha már habzóbor, lehet, hogy ez a cikk is érdekelni fogja.

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.