Nyílt kérdések, őszinte válaszok - a borokról, ahogyan én látom. Hírklikk interjú.

HírKlikk (https://hirklikk.hu/) keresett meg azzal, hogy készítenének velem egy interjút a borról, a magyar borról, a sommelier létről, meg úgy általában bor köré szerveződő témákról. Hosszabb, de egyben tartalmas anyag lett. Elsősorban olyanoknak ajánlom a videót, akiket a bor kérdésköre mélyebben is érdekel. Ha esetleg még többre lenne kíváncsi, ajánlom figyelmébe a könyvemet amiben a magyar bor számára még több figyelmet szentelek - na meg persze a borokat a webshopban!

Mire számítson ha megnézi a Hírklikk videóját?

Hadd idézzek egyet a visszajelzésekből:

Fantasztikusan jó beszélgetés volt, gratulálok a riporternek és az alanyának is! Kajálás közben szoktam nézni az ilyen hosszabb YouTube videókat, és ennek amikor végre lett, észrevettem, hogy legalább negyed órája elfelejtettem enni... Nem nagyon szoktam kommentelni ilyen helyeken, de most megteszem. Utoljára ennyire evangelizációs jellegű beszélgetés a D. Zsolttal való riportja volt Antinak. Hihetetlenül becsülendő dolog a mai világban, hogy egy ember ennyire kiálljon a hite és meggyőződése mellett, pláne a nyilvánosság előtt. Főleg ha az egy ennyire előremutató, tisztánlátásra serkentő téma.

 

Ha van kedve ossza meg Ön is a tapasztalatait a videóval kapcsolatban akár itt a bejegyzés alatt, akár a Youtube-on!

A tartalomból:

Egyenes és direkt kérdéseket intézett nekem a Hírklikk, főként a borokkal, éttermekkel, vendéglátással és persze a sommelier szakmával kapcsolatban is - én pedig őszinte válaszokat adtam. Szerintem mindez érződik az eredményen. Sok mindenről beszéltünk:

  • miért nem támogattam a fiamat abban, hogy ő is sommelier legyen?
  • honnan jön a frizurám :-), hogyan vezetett a sport a sommelier szakmához?
  • mit is csinál valójában a sommelier, azon túl persze, amit a többség tud - mennyi ebből a színészkedés része, és mennyi a "minden más"?
  • miért is nem lehet málna illata a rosénak? Apropó rosé: a rosét éven belül meg kell inni, igaz? Nem, nem igaz - ez egy tévhit, de van alapja, itt tudhat meg erről többet 4 percben!

A Hírklikk interjújában beszéltünk az igazán kényes témákról is, pl:

  • hogyan lehet az, hogy az egész világon az a helyzet, hogy a bor azon kevés élelmiszeripari termékek egyike, amin nem kell feltüntetni, hogy miből készült?
  • a legális, borhoz adható adalékanyagokról
  • mit fejeznek ki a borversenyeket osztott érmek? Mi közük a borok "piacosságához"?

Meg a kevésbé kényes, ám szerintem érdekes kérdésekről:

És a kérdés, ahol talán a legjobban belelovaltam magam a válaszba, az az volt, amikor a Hírklikk riportere megkérdezte, hogy:

Képzeld el, hogy itt ülünk egy étteremben, és én arra kérlek, hogy ajánlj valamit a feleségemnek. Hogyan kezdesz hozzá, mit ajánlanál? Itt olyan választ adtam, amire szerintem kevesen számítanak...

Nagyjából ennyi. Enjoy! - Illetve még valami:

Nagyon sok interjút adtam már az elmúlt több, mint 20 éves pályafutásom alatt, ugyanakkor az elmúlt időszakban a hírklikk.hu interjúja volt az egyik olyan, ami amolyan "beszélgetésindítóként" működött köztem, és a kedves vásárlóink között,.

Úgy tűnik, hogy sok olyan gondolat van benne, ami Önökben megérint valamit. Hálás vagyok a lehetőségért. Közben azt is látom, hogy legfőképpen a hírklikk.hu olvasói találnak rá erre a bejegyzésre - első sorban nekik szeretnék kedvezni most, egy - pontosabban kettő kedvezménykuponnal. Használják fel amire gondolják - vegyenek rajtuk igazi, vagány magyar bort, legyenek ezek a borok az Önök baráti társaságának beszélgetésindítói:

Kuponok "beszélgetés-indításhoz" a Hírklikk olvasóinak:

Használja az alábbi kuponokat a webshopban 1000Ft, vagy akár 2500Ft kedvezményért. Az 1000 Ft-os kupon 10.000 Ft feletti vásárlás esetén, a 2500 Ft-os kupon pedig 30.000 Ft-os vásárlás esetén használható fel. A kuponokat egy felhasználó egyszer használhatja fel, és egy vásárlás során csak egy kupont fog tudni beváltani. A kupon bor illetve könyv vásárlása esetében is beváltható. És akkor a kuponok, amelyeket a fizetés során fog tudni érvényesíteni:

A borokat átveheti az üzletben, de természetesen ha szeretné az online leadott rendelését ki is szállítjuk Önnek. Az aktuális kiszállítási díjakat itt találja. Javaslom, hogy éljen az ingyenes kiszállítás adta lehetőséggel!

Összefoglalásképpen még valami, mielőtt elindítaná a videót:

Már jó ideje nem keresem a konfliktusokat sem a bor világában, sem sehol. Az az idő már elmúlt. És megértem, ha sokan vannak olyanok, akik ha még nem hallottak ezekről a dolgokról, akkor nehezen fogják elfogadni amit látnak, hallanak, hiszen jól meggyökeresedett tabukat döntöget néhány gondolatom. Higgyék el megértem, és nem is akarom senkinek az örömét elrontani, bármiben is lelik azt meg.

Azokhoz kívánok szólni, akik szeretnének egy kicsit betekinteni a borvilág, az éttermek színfalai mögé is, és csak azután kialakítani egy saját véleményt, hogy ott is körülnéztek:

Tisztelettel, és Nagy Szeretettel!

K.A.

2 hozzászólás

Palásti Gergel

Gratulálok!

dr. Palla Gábor

Kedves Anti! Már sokszor hallottalak és beszélgettünk is jó párszor, de ez a riport igazán remek volt: összefogta azt, amit azt hiszem csak Te tudsz ennyire alaposan a szakmáról. Sajnos a közéletben a borról és a borfogyasztásról meg persze leginkább a borkészítésről az elhangzottak nem ismertek. És egyben azért látszik valami az alagút végén, mert igen sok borászat ott van a Pinceáronban. Sok sikert és baráti üdvözlettel: Gábor

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.