Milyen bor a H-Négyzet Pince Pusztán Kékfrankos 2017?

Egy nagyszerű kékfrankos érkezett gondozásunkba még december derekán. Sajnos (vagy inkább szerencsére ) - a nagy ünnepi pörgés közepette, egyszerűen nem volt érkezésem, hogy megjelenítsem a Pinceáron Webshop kínálatában.

Pedig már akkor is megérdemelte volna. A tanulság: az a bor, ami decemberig nem érkezik be hozzánk, az már csak januárban fog, hiszen amúgy is csak mostohagyerek módjára kerülgetnénk a raktárban... De a lényeg, hogy itt van!

Milyen bor a H Négyzet Pince Pusztán Kékfrankos 2017?

Talán Önnek is volt szerencséje még a 2015-ös elődjéhez. Nos pontosan azt a fantasztikus kékfrankost idézi minden megnyilvánulásában. Mély, sűrű, feszes szerkezetű. Aromájában a vulkáni ásványosság ér el egy ritkán megtapasztalható szintet, lédús gyümölcsökkel árnyalva a háttérben. Fiatal bor, komoly érlelési potenciállal. Fogyasztás előtt dekantálni kötelező. Érdemes már most ránézni, mert nagyon kis mennyiség született belőle!

A H-Négyzet Pince borok a webshopban itt találhatóak.

H-Négyzet Pince Mátrai "Pusztán Kékfrankos" 2017

H-négyzet pince pusztán kékfrankos

Intenzív rubinvörös szín, ciklámen villanásokkal a szélen. A H-Négyzet borának illatát fekete bogyós gyümölcsök jegyei vezetik, gazdag ásványos jegyekkel a háttérben. A bor kóstolva száraz, vibráló savak, gazdag tannin, tüzes alkohol, intenzív ásványos aromák és vagány gyümölcsös ízkavalkád jellemzik. Fiatalos formát mutató bor, amit nagyon ajánlott dekantálni. Ez a Kékfrankos a Kékfrankos borok egy magasabb szintjén nevez - nem is kérdés. Barnahúsú szárnyasokból és sertésből készített sültekhez, illetve bárány fogásokhoz ajánlom kísérőként!

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.