Dr Csernus Imre - Bor, fröccs, Egri Lelkifröccs!

Bár titoknak nem volt titok, hogy az Almagyar Érseki Szőlőbirtok egyik tulajdonosa Csutorás Feri barátom mellett nem más, mint Csernus Imre, mindezt a tényt a pince nem tolta előtérbe.

Én úgy voltam vele, hogy könnyű lenne ezzel figyelmet nyerni, de a boroknak nem erről kellene szólnia, illetve, hát - bízzuk azt a pincére, hogy miként él, vagy éppen nem él Dr. Csernus Imre ismertségével.

Megvallom nekem szimpatikus volt, hogy nem ebből az ismertségből építkeznek, hanem arra alapoznak, hogy BORt segítenek a világra. Hogy mit kell ez alatt érteni? Hallgassa meg a Csutorás Feri barátommal készült podcast epizódokat a borról, legfőképpen a magyar borról, és sok fel sem tett kérdésre is választ kap. Az adások elérhetőek a spotifyapple podcast, vagy a google podcast felületén, vagy a podcast honlapján: https://a-magyar-bor-magyar-hangja.hu/

Egri Lelkifröccs:

Az egyik boruk esetében azonban most kivételt tettek, Dr. Csernus is megjelenik a címkén - érdemes elolvasni, hogy miként! Szerintem kifejezetten vagányra sikerült mindezek tükrében a bor-keresztelő is - a bor Egri Lelkifröccs néven került forgalomba.

A Lelkifröccs egy nagyon vagány fehérbor volt, ami olaszrizling és chardonnay házasításával látott napvilágot - megszületésében nyakig benne volt dr. Csernus Imre, az AÉS Birtok társtulajdonosa és amúgy Csutorás Ferenc jó barátja. Az ő két kedvenc fehér fajtájából készült, mert nagyon hisz bennük.

A bor most kifutott, de lesz folytatása, a hírlevélben mindenképpen hírt fogok róla adni. Ha minden igaz, 2022 tavaszáig kell már csak várni rá.

Update: itt is van!

Addig is nézze meg az Almagyar Érseki Szőlőbirtok aktuális kínálatát a webshopban, itt.

Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Dr. Csernus Imre

Borleírás - Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Lelkifröccs

Chardonnay, olaszrizling házasítás.

Világos szalmasárga szín. A bor illatában őszibarack, citrusok és üde virágos karakter jutnak érvényre, csábítóan. Kóstolva száraz, pikáns savérzet, könnyed érzetű finoman húsos test, gyümölcsös - virágos tengelyen mozgó ízvilág jellemzi. Lezser, életteli, nagyon élvezetes fehérbor. Salátákhoz, valamint halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz ajánlom kísérőként Csutorás Feri egri borvidékről származó borát. Fröccsként pedig? Ez bor robbantja a poharat!

"Amikor Csutorás Feri először invitált Egerbe, azt gondoltam, ő is csak használni akar. Végül elmentem Csutihoz, ott ragadtam Egerben, mi pedig barátok lettünk. A gondolkodása, a borai, na és a föld illata úgy húztak magukkal, hogy közös üzletbe vágtunk: meglapítottuk az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot. Mellette döntöttem, mert mer kockáztatva alkotni, és hisz abban, amit csinál." - Dr. Csernus Imre

 Almagyar, Lelkifröccs

Inkább személyesen nézelődne a magyar borok között?

Várom az üzletben: Szép borok!

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.