Milyen bort igyunk a szabolcsi töltött káposztához?
A szabolcsi töltött káposzta mellé bort választani, kíván némi odafigyelést - rögtön a káposzta irányából. Ha nagyon savanyú, akkor eleve esélytelen a küldetés, mert (iható) bor az ecet adta savanyúsággal nem tudja tartani a lépést. Szóval a töltött káposzta esetében bor összefüggésében csak olyan recept jöhet szóba, ami óvatosan bánik az ecettel.
A mi családi receptünk ilyen - és miután néha megkapom kérdésként, ezért most már inkább le is írom: a fotó, ahogyan a fotón látható töltött káposzta is, ami a karácsonyi menü egyik tétele volt - otthon készült.
Kövessen az Instagramon, ha pedig mélyebben érdekli az ételek és borok párosítása, akkor nézze meg a boros könyv-et is, vagy ezeket a bejegyzéseket itt a boros blogon.
Szabolcsi töltött káposzta - milyen bor passzol hozzá?
A bevezetőből már következik, hogy a töltött káposztához én mindenképp egy tartalmas, életteli savérzetű, ásványos karakterű fehérborra szavazok! Ezúttal a Kancellár Birtok egy borát választottam, egészen konkrétan a Juhfark lett a kiválasztott - és nagyon, de nagyon szépen muzsikáltak együtt!
A webshopban így írtam a borról:
Kancellár somlói juhfark:
Intenzív aranysárga megjelenés. A Kacellár Birtok borának illata igazi ásványbomba, amit aszalt gyümölcsök jegyei egészítenek ki - szépen. A bor kóstolva száraz, sós, eleven savérzet, feszes felszínű izmos test, vibráló energia jellemzi a kortyot.
Ízében bazalt és gyümölcsök paroláznak. Nem más ez a bor, mint "híd" a termőhely és a fogyasztó között. Juhfarkból szűrve. A Kancellár bort halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz, illetve sertéssültek mellé ajánlom kísérőként, Nagy Szeretettel!
A Kancellár Birtok borait a webshopban a képre kattintva éri el, de természetesen a borszaküzletben is szívesen látom!
Szóljon hozzá
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.