Milyen bort igyunk a szabolcsi töltött káposztához?

A szabolcsi töltött káposzta mellé bort választani, kíván némi odafigyelést - rögtön a káposzta irányából. Ha nagyon savanyú, akkor eleve esélytelen a küldetés, mert (iható) bor az ecet adta savanyúsággal nem tudja tartani a lépést. Szóval a töltött káposzta esetében bor összefüggésében csak olyan recept jöhet szóba, ami óvatosan bánik az ecettel.

A mi családi receptünk ilyen - és miután néha megkapom kérdésként, ezért most már inkább le is írom: a fotó, ahogyan a fotón látható töltött káposzta is, ami a karácsonyi menü egyik tétele volt - otthon készült.

Kövessen az Instagramon, ha pedig mélyebben érdekli az ételek és borok párosítása, akkor nézze meg a boros könyv-et is, vagy ezeket a bejegyzéseket itt a boros blogon.

Szabolcsi töltött káposzta - milyen bor passzol hozzá?

A bevezetőből már következik, hogy a töltött káposztához én mindenképp egy tartalmas, életteli savérzetű, ásványos karakterű fehérborra szavazok! Ezúttal a Kancellár Birtok egy borát választottam, egészen konkrétan a Juhfark lett a kiválasztott - és nagyon, de nagyon szépen muzsikáltak együtt!

Székelykáposzta, Kancellár Birtok Somlói Juhrafk

A webshopban így írtam a borról:

Kancellár somlói juhfark:

 

Intenzív aranysárga megjelenés. A Kacellár Birtok borának illata igazi ásványbomba, amit aszalt gyümölcsök jegyei egészítenek ki - szépen. A bor kóstolva száraz, sós, eleven savérzet, feszes felszínű izmos test, vibráló energia jellemzi a kortyot.

Ízében bazalt és gyümölcsök paroláznak. Nem más ez a bor, mint "híd" a termőhely és a fogyasztó között. Juhfarkból szűrve. A Kancellár bort halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz, illetve sertéssültek mellé ajánlom kísérőként, Nagy Szeretettel!

Kancellár Birtok somlói Juhfark - webshop

A Kancellár Birtok borait a webshopban a képre kattintva éri el, de természetesen a borszaküzletben is szívesen látom!

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.