Milyen bor passzol a kecskesajt mellé?

Ha nem is most (októberben, amikor ezt a képet lőttem) van a friss kecskesajt szezonja, azért mindig jólesik, egész éven át. A kecskesajt meglehetősen karakteres, így a mellé választott bor is legyen eleven savú, s fűszeres aromájú! A választékunkból szinte adta magát a Rubin Borászat Zöldveltelini bora, ezzel egyszerűen nem lőhetünk mellé!

Milyen bor passzol a kecskesajthoz? Ezúttal egy zöldveltelinire esett a választásom!

Rubin - Dél-Balatoni Zöldveltelini "Guerilla"

Rubin borászat zöldveltelini / grüner veltiner

A webshopban korábban ezt írtam a borról:

Világos aranysárga megjelenésű Zöldveltelini. A Rubin Borászat borának illatában a termőhely köszön vissza, finom fűszeres árnyalatokkal. A bor kóstolva száraz, savai lendületesek, teste izmos. Ízében ásványos és fűszeres jegyek jutnak érvényre újfent, grapefruit és fehér bors felütéssel az íz végén. Annyit garantálhatok, hogy ez a zöldveltelini nem az a bor, amit ismer.

Ásványos karakter, sziklaszilárd szerkezet és csak úgy kőporzik utána az ember szája. A bort 12-13°C-on fogyasztva salátákhoz, grillezett halakhoz, fehérhúsú szárnyasokból készített sültekhez, friss sajtokhoz - pl. kecske - ajánlom kísérőként.

Ha még hozzájut, ne felejtsen el egy pillantást vetni a hátcímkére sem, emígy kezdődik:

"Akár könnyű is lehetett volna, de nehéz lett.
Akár sok is lehetett volna, de kevés lett.
Akár fel is adhattuk volna, de nem tettük.

Az eredmény a palackban."

 

A Rubin Borászat borait a webáruházban itt találja, a boros blogon belül az ételek és borok párosításáról szóló bejegyzéseket pedig emitt.

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.