Are You RedY?

Egyedülálló együttműködés vette kezdetét Villányban néhány esztendővel ezelőtt. A közösségi összefogás jegyében, a piaci trendekhez igazodva a termelők elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek.

RedY

Are you RedY? Polgár Zoltán (Villány) társaságában

A RedY, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyszerre.

Az elmúlt években én sok helyen hangoztattam, hogy nem vagyok nagy híve a piaci igények alapján születő boroknak. (A szakmai szlengben ezek a "piacos" borok.) Ne szépítsük, szerintem a RedY márka pont valami ilyesmi - a meglévő fogyasztói igényekre próbál válaszolni.

Polgár Zoltán RedY-ben azt tudom leginkább értékelni, hogy a maga nemében egy egyenes bor, a RedY kategórián belül az egyik legvagányabb, amihez szerencsém volt:

Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t.

RedY - házasítás:

A bor, amelyet kezdetben 10 pincészet állított elő azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. A RedY nevű házasítás egyik központi alappillére, hogy legalább 51%-ban portugieserből kell készülnie, amihez legalább egy magyar fajtát kell házasítani, s a francia szőlők aránya nem haladhatja meg a 30%-ot.

Polgár Zoltán

Polgár Zoltán a villányi örökifjak oldalán készíti a RedY-t, s nem is akármilyen stílusban, illetve minőségben. A portugiesert kékfrankossal, kadarkával és leheletnyi merlot-val házasította, s hát lett, ami lett; bora sűrűbb, fiatalosabb és sokkal vagányabb, mint amire csak számíthatunk. Ha felkészültél, pattints fel belőle bátran egy palackkal, mert erről te sem maradhatsz le! Are you RedY?

Polgár Zoli bácsi borai a webshopban (köztük a RedY):

Erre tessék!

Kettőnk története:

Polgár Zoli bácsival mi meglehetősen rég óta ismerjük egymást, erről, és az újra találkozásról itt írtam egy pár sort!

 

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.