Polgár Zoltán borai a webshopban!

Még (tavaly) februárban post-oltam, hogy elmélázva sétálok a belvárosban - teszem a dolgom, és ki jön velem szembe? Polgár Zoli bácsi, Villányból. Évek óta nem láttuk egymást, volt is nagy öröm! Szó szót követett, és kezet ráztunk arra, hogy Zoli bácsi boraiból is szemezgetek a kínálatunkba. Így is lett, itt találja őket.

Polgár Zoltán,

a rendszerváltás utáni Magyarország egyik "első körös" borásza volt a Nagyérdemű előtt. Jelenleg az egyik legismertebb és legelismertebb villányi borászok egyike.

Kapcsolatunk elég korán, még 1993-ban kezdődött, amit azzal pecsételtünk meg, hogy a következő esztendőben megjelenítettem borait a Gundel borlapján. Amikor eljöttem az étteremből, mi is elvesztettük egymást néhány évre, de - valószínűleg a sors akaratából - nemrégiben újra összehozott minket az élet.

Polgár Zoltán borai jobbak, mint valaha, s nagyon úgy néz ki a dolog, hogy jobban bírja a tempót, mint a nála jóval fiatalabb generációk. Jön, megy, szervezkedik, kóstoltat, szállít, s mindeközben mindig mosoly ül az arcán; örömmel teszi a dolgát.

Valószínűleg ez az öröm, s élet igenlés köszön vissza borain keresztül is:

Sillere kicsattan az vitalitástól, Fűszeres Kadarkája példaértékűen vidám, a Bordeaux-i fajtákból szűrt vörös tételei pedig oly kedvesen simogatnak a kortyban, hogy az már zavarba ejtő. Nem tudom megmondani, hogy Zoli bácsit érlelte be az idő, vagy pedig engem - persze simán lehetséges, hogy mindkettőnket - , de azt bizton mondhatom, nagy-nagy örömmel tekintünk újkori közös ténykedésünk elé, ezúttal a Pinceáron portáján keresztül!

RedY - lehet, hogy hallott már róla, de tudja, hogy mit takar?

Itt írtam róla, olvassa el!

Polgár Zoltán (Villány) és Kovács Antal

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.