A kadarka - ha jó kezekbe kerül - nehezen tud hibázni. Ezért is szeretem, ráadásul remek alanyai az étel bor párosításnak. Tudta például, hogy kadarkából akár fehér bor is készíthető?
A paradicsomos spagetti (vagy spaghetti) - borválasztás szempontjából - egyik legmeghatározóbb momentuma, a paradicsom pikáns-, édes-savas íztengelye. Olyan bor illik hozzá tehát, amelyik nem csak aromában passzol, de játékos savaival, a paradicsom savasságát is képes kibalanszírozni.
A húsvéti füstölt sonka esetében, egy intenzív aromával szembesülünk. Nincs olyan bor, ami önmagában képes lenne tartani vele a lépést. Ugyanakkor a húsvéti sonkához is illik a bor. No de melyik?
Bár adott ételhez legtökéletesebben passzoló bor kiválasztásának tudományát nem lehet néhány mondatban megfogalmazni, azonban bizonyos alapszabályokat követve, komoly hibát biztosan nem követünk el.