Zöldveltelini, ételpárosítás:

A következő tételt ételpárosítás szempontjából szemlélve főként halakhoz, fehér húsú szárnyasokhoz ajánlom, de bizton mondhatom, hogy sertéssültek mellett is tiszta hangokon muzsikál! Érdemes a közelgő ünnepek összefügésében is gondolni rá, biztosan lesz helye az asztalon!

Nemcsak maga a fajta, azaz a Zöldveltelini izgalmas, hanem az a tény is, hogy ez az eredetileg osztrák szőlő, nagyon jól érzi magát Balf környékén. Különösen azért, mert ott csillámpalán fejlődhet. Márpedig azt imádja!

A Steigler pince 2018-ban egy olyan nedűt segített világra a fajtából, ami párját ritkító hazánkban!

Steigler Soproni Zöldveltelini 2018

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.