Új pince: DR. Ungváry Krisztián - Vayi Borászat

Ismét új borászatot mutathatok be Önnek a kínálatban - a Vayi borászatot Dr. Ungváry Krisztián jegyzi: Krisztián történész, borszakíró, borász - már a kilencvenes évek elején a borszakírás irányába fordult. 1994-ben szinte többen ismerték erről az oldaláról, semmint tudományos munkásságáról.

Amikor pár évvel később egy magazin színeiben, 1997-ben interjút készített velem, akkor már én is jobban Krisztián "mögé láttam". De azzal a ténnyel, hogy időközben elkezdett bort is készíteni, csak beszélgetésünk során szembesültem.

Az első borok, khmm:

Anno Krisztián meg is mutatta az első borait. Nos, hogy is mondjam; a borok akkor még kissé bizonytalanok voltak, de ahogy mesélt a borokról, illetve távlati céljairól, szinte biztosra vettem, hogy komoly kifutása lesz borász karrierjének is.

A borok 20 évvel később:

Majd amikor 20 évvel később kóstoltam az éppen aktuális borait, szinte lehengereltek. Kiforrott, letisztult, mély borokat ismerhettem meg, amelyek megszületéséhez alázatos hozzáállásra, kitartó szorgalomra és kristálytiszta gondolatokra volt szükség. S Krisztián rendelkezik ezekkel a muníciókkal. Krisztián azon kevés borászaink egyike, akikről Wikipedia cikk is szól, ha érdekli, erre tessék.

Krisztián borai a webshopban: https://pincearon.hu/collections/Ungvary

Ungváry Krisztián, Vayi Pincészet, Pinot

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.