Május. Spárga. Bor.

Nyakunkon a tavasz, sőt a spárga-szezon már a vállunkon csücsül! És milyen jó az! Vitán felül áll, hogy a spárga a zöldségfélék egyik legnemesebb képviselője, Sőt, vannak, akik szerint ő a csúcs. Megvallom, én is az utóbbiak közé tartozom.

Egy gond van csak:

Egyetlen gond van csupán vele; idegesítően rövid a szezonja... Úgyhogy nálam a május, mindig a spárgáról szól. Ilyenkor a spárgát is spárgával eszem :D

Milyen bor passzol?

Persze borral még nagyobb élmény a spárga. De milyen bort igyunk a spárgához? Megfigyeléseim szerint, leghitelesebb kísérőjét a könnyű, friss savérzetű, kifejezetten illatos fehérborok között célszerű keresgélnünk. Ha például egy Irsai Olivérre esik a választásunk, akkor a borral egészen biztosan nem lövünk mellé. Sőt.

Receptre:

Mayer Anti Irsai Olivér bora most lendült nagyon szép formába. Mára jócskán kiheverte a palackozás által okozott sokkos állapotot - jegyezzük meg: a palackozást az összes bor sokként éli meg - s a bor filigrán kis testét büszkén kihúzva viszi kosárkáját, ami teli van citrus gyümölcsökkel, bodza virággal, s lédús szőlőfürtökkel is gazdagon. A spárga mellé én most ezt a bort írom fel receptre. ;)

Mayer Anti borai a webshopban!

Kovács Anti sommelier - bor és spárga

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.