Mi az a podcast? Miért jó podcastot hallgatni? A podcast jelentése magyarul:

A mi kis podcastunk - magyarul:

Év elején indítottuk el podcastunkat "A magyar bor magyar hangja" címen, és természetesen magyar nyelven. A kedves vásárlóink közül néhányan jelezték, hogy nem igazán értik, hogy mi az a podcast, és hogy mire jó, ezért röviden összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat:

Mi az a podcast? Mi a podcast jelentése magyarul?

Nagyon leegyszerűsítve a podcast egy hanganyag, amit hallgatni lehet, olyasmi mint egy rádióadás, csak ezt akkor és ott hallgatja, amikor csak akarja. Nem tudom, hogy hol hallottam már, de szerintem nagyon találó az a megfogalmazás, hogy a podcast a rádiózás Netflixe. (már persze, ha megvan, hogy mi is az a NetFlix :-) )

Miért jó podcastot hallgatni?

A teljesség igénye nélkül egy rövid felsorolás, hogy mi a jó a podcast hallgatásban:

  • a podcastot akkor hallgatjuk, amikor nekünk megfelel!
  • valójában rengeteg olyan időnk van, amikor jó lenne valami "értelmeset" is csinálni, miközben egyébként is tennünk kell valamit. Számtalan példát hozhatnánk, nyilván élethelyzet függő, tényleg csak 1-2 tipp: utazás közben remekül lehet podcastot hallgatni, de a házimunka, magányos krumplipucolás is feldobható, ha közben meghallgathatunk egy-egy podcast epizódot, de olyat is ismerek, aki sportolás közben nem zenét hallgat, hanem inkább podcastokat. A sor a végtelenségig folytatható.
  • attól függően, hogy mit hallgatunk, a podcast hallgatása segítheti a tájékozódásunkat, de ugyanígy lehet "csak" szórakoztató! 

A podcast erősen feljövőben van!

Érdekességként: a PodcastInsights felmérése szerint több, mint 1.750.000 podcast csatorna érhető el világszerte, és a magyar podcastok kínálata is egyre szélesebb.

Hogyan lehet meghallgatni a podcastot?

https://a-magyar-bor-magyar-hangja.hu/ podcastot magán a weboldalon is meg lehet hallgatni, a böngészőn kívül nem kell hozzá semmi. Még kényelmesebb azonban ha feliratkozik rá (follow) egy arra alkalmas programmal, legyen az a Spotify, a Google, vagy éppen az Apple podcast lejátszója. Az ezekhez szükséges linkeket is megtalálja a https://a-magyar-bor-magyar-hangja.hu/ podcast oldalán.

Hogyan lehet meghallgatni a podcastot 2.?

Amolyan melléktermékként (és pár nap késéssel) a podcastjainkat kitesszük a youtube csatornánkra is, bár szerintem tényleg inkább hallgatni, mint nézni érdemes.

Miért érdemes feliratkozni a podcastra?

Ha feliratkozott, akkor az új adások az ajánlóban automatikusan meg fognak Önnél jelenni, amikor azok elérhetőek lesznek. Ráadásul a legtöbb lejátszót úgy is be tudja állítani, hogy az adások WiFi-n keresztül töltődjenek le, így bárhová magával viheti őket, és nem fogja fogyasztani a mobilinternetet a podcast hallgatása. A podcast hallgatásban nagyon praktikus, hogy akár háttértevékenységként is hallgatható, séta, futás, utazás közben, vagy a garázsban szöszmötölés közepette, de a krumpli pucolás is remek lehetőség erre. :-)

Hogyan lehet feliratkozni a podcastra?

Az alábbi linkeken,

Vagy a podcast weboldalán:

Az ezekhez szükséges linkeket is megtalálja a https://a-magyar-bor-magyar-hangja.hu/ podcast oldalán, keresse ezt a felületet:

Feliratkozás a magyar nyelvű podcastra, a magyar bor magyar hangjára

Minden ami podcast - a blogon:

Ide kattintva éri el "A magyar bor magyar hangja podcasthoz kötődő, blogbejegyzéseket": minden ami podcast!

 

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.