Kolonics pincészet - webshop

A Kolonics Pincészet aktuális kínálatát a webshopban a linkre kattintva éri el: Kolonics Pincészet webshop.

A Kolonics Pincészet története több generációra nyúlik vissza, és ennek a történetnek a gyönyörű adottságokkal rendelkező Somló-hegy ad otthon. A pincészet a Somló déli lejtőin, az Apátság dűlőben található. Szőlőfajták tekintetében az olaszrizling, a juhfark, és a hárslevelű a meghatározóak.

A Kolonics borok gazdag mineralitással rendelkeznek, aminek alapját a hozamkorlátozás fekteti le, majd tradicionális érleléssel születnek meg a borok néhány éves érlelés után. Amikor arra jártam, mindig úton voltam, így személyesen nekem nem volt alkalmam kipróbálni a Kolonics vendégház vendégszeretetét, viszont vásárlóink közül már többen is jó szívvel ajánlották nekem is a figyelmembe. Ha gondolja, tegyen egy próbát.

Néhány korábbi, mára már kifutott Kolonics bor a kínálatunkból:

Kolonics Pincészet Somlói Juhfark 2018

Kolonics Pincészet Juhfark 

Intenzív aranysárga megjelenés. A bor illatát a Somló karaktere határozza meg, finom gyümölcsös aláfestéssel. Kóstolva szárnyaló savak, izmos test, tömény bazaltérzés jellemzi. A Kolonics Pince féle juhfark utóíze hosszú, vibráló. Elegáns, életteli bor, amely a szőlőfajtát és a Hegyet egyaránt nagyszerűen reprezentálja. Zsírosabb halakból, valamint fehérhúsú szárnyasokból készített fogásokhoz, sertéssültekhez, illetve főtt marhához ajánlom kísérőként.

 

Kolonics Pince Somlói furmint 2018

Kolonics Pincészet Furmint

Közepes intenzitású aranysárga megjelenésű bor. Illata igazi ásványbomba, amit aszalt gyümölcsök jegyei egészítenek ki, szépen. A bor kóstolva száraz, sós, lendületes savérzet, feszes felszínű izmos test, vibráló energia jellemzi a kortyot. A bor ízében bazalt és gyümölcsök paroláznak. Nem más ez a bor, mint híd a termőhely és a fogyasztó között. Na én ezt így szeretem. Halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz, illetve sertéssült mellé ajánlom kísérőként.

 

Kolonics Pincészet Nagy-Somlói Olaszrizling 2018

Kolonics Pincészet Nagy-Somlói Olaszrizling

Közepes intenzitású aranysárga szín. A bor illatában gazdag ásványosság viszi a prímet, amit szaftos fehérhúsú gyümölcsök kísérnek a háttérben. Kóstolva száraz, finoman sós, elegáns savérzet, húsos test, összetett ásványos ízaromák jellemzik a bort. Remek szerkezetű, izmos, zamatos, ízig-vérig somlói nedű. Halakból és szárnyasokból késztett fogásokhoz, valamint sertéssült és főtt marha mellé ajánlom kísérőként.

 

Bor árak, elérhető borok a webshopban:

A Kolonics Pincészet elérhető borait a webshopban itt éri el, és a borokat borfutár szolgáltatásunkkal akár ingyen is házhozszállítjuk.

Bor, könyv, borszaküzlet, webshop -

az Önök visszajelzései:

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.