Kizárólag Ezerjóval dolgozni, azért az elég vagány, nem?
Az Ezerjó egy régi magyar szőlőfajta. A XIX. században, az egész országban elterjedt alapja volt a boroknak. Később mégis úgy alakult, hogy a neve szinte egybeforrt a Móri borvidékkel.
Pontica pince:
A Pontica pince egy talpalatnyi földdel és picinyke pincével rendelkező családi vállalkozás Mór szélén. Kizárólag Ezerjóval dolgoznak, amit én nagyon vagány dolognak tartok. Nem azt akarják megmutatni a világnak, hogy milyen jó a móri chardonnay - egyébként miért is ne lehetne jó? - , hanem helyi különlegességként, a borvidék egyediségét nagyszerűen tükröző és hirdető fajtára koncentrálnak.
Évek óta követjük munkájukat, s forgalmazzuk naturális boraikat. Jelenleg elérhető tételük a 2017-es évjáratból származik. Kései szüretből származó bor, ami ennek ellenére száraz, aszalt gyümölcsös aromájú, s a móri löszös-meszes-pannon homokos termőhelynek köszönhetően, egy nagyon ritkán megtapasztalható ásványos karakterrel is megajándékozza a borfogyasztót.
Bor és étel párosítás:
Ezt a bort rusztikusra hangolt csirke és pulyka fogásokhoz, sertéssültekhez ajánlom kísérőként, de abban is biztos vagyok, hogy egy kacsasült láttán sem fog inába szállni a bátorság!
Szóljon hozzá
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.