"Kérdem, hogy szép narancsos lett a színe?"
Kérem szépen, a borkereskedői székben ülve olyan egyszerű dolog elmondani a borásznak, hogy amennyiben szürkebarátból készít nedűt, akkor azt áztassa/erjessze héjon, és abból születik egy különleges aromájú, rózsaszínes-narancsos borkülönlegesség. Erre a borász azt mondja, hogy rendben. Aztán jelzi, hogy készen áll a nedű. Kérdem, hogy szép narancsos lett a színe? A válasz többnyire pedig az, hogy "ja, végül úgy gondoltam, hogy nem kell neki a héjból érkező szín és aroma, így ahogy az lenni szokott, fehér lett". Kösz... Úgyhogy egyre nagyobb pozitívum a szememben, amikor jön egy borász, és külön kérés nélkül héjon készíti el a szürkét. S hogy milyen lett Piroska Tibor 2018-as tétele? Brutál! Amíg elérhető, addig ide kattintva leli!
Szóljon hozzá
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.