Kaló Imre pincearon debütál - írtam még 2014-ben:

Az alábbi sorokat még 2014-ben, még a régi webshop blogjában írtam, és annak apropóján, hogy a Hegy-Kaló borok ismét elérhetőek a webshopban - egy kissé leporoltam az írást:

Kaló Imre

Kaló Imre neve fogalom a hazai borvilágban, és ezt úgy érte el, hogy bora eddig még sosem volt forgalomban! Munkásságának elismeréséül, 2011-ben neki ítélték oda a "Borászok Borásza" címet, ami az egyik legnagyobb kitüntetés, amit hazai borász kaphat. A "Szomolyai Remete", ahogy sokan nevezik, igazi kézműves borász.

Kaló Imre borai a webshopban!

Hányszor, de hányszor fordult elő pályafutásom során, hogy a kézművesség lényegét próbáltam elmagyarázni valakinek, de csak nem akarta megérteni az illető. Majd egyszer csak kiderült, hogy járt már Kaló Imrénél. Ilyenkor mindig fellélegeztem és feltettem az "i"-re a pontot; - Na kérem a kézművesbor az, amit Imre segít világra.

Így már érthető?

Így már igen! De, hogy a lényegre térjek: Kaló Imre leánya Júlia és az ő férje Hegyi Ádám a borkészítés útjára léptek. A szőlőterületeket közösen művelik Imrével, pincéjük pedig pár száz méterrel odébb van ugyan, de a munkálatok ott is a papa felügyelete mellett zajlanak. A borokat a Hegyi-Kaló Pince jegyzi, a minőség pedig amit már megszokhattunk; mármint azok, akik egyáltalán bejutottak a szomolyai borszentélybe...

Megtiszteltetés számunkra - írtam 2014-ben - , hogy Kaló Imre és Családja úgy döntött, kézműves boraik a Pinceáron Borkereskedés színeiben debütáljanak Budapesten! Nagy szeretettel jelentjük tehát, hogy ha éppen nincsen ideje Kaló borért Szomolyára utazni, akkor a jövőben - mától - elég a Krúdy utcáig menni, vagy ha úgy szeretné: szállítjuk is a borokat - webshopból!

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.