A zöldszüret

Az alábbi még egy 2014-es bejegyzés, amit a régi oldalról mentettem át, úgy tapasztalom, hogy a borok mellett sokakat érdekelnek az ilyen érdekességek. Ha Ön is így van ezzel, akkor jó szívvel ajánlom "A magyar bor magyar hangja" címet viselő podcastunkat, valamint a könyvemet!

Vágjunk is bele:

Most egy olyan dolgot szeretnék megmutatni, ami a magas minőségű szőlő megszületését szolgálja. Sokat beszélek fontosságáról bemutatóinkon, de biztos vagyok benne, hogy van aki hiszi is, meg nem is. Ez kérem a zöldszüret:

Ez nem más, mint amikor a borász levág a szőlőtőkéről ép(!), egészséges(!), de még éretlen fürtöket, annak érdekében, hogy a megmaradt gyümölcsöket a növény jobban beérlelje, s ezáltal koncentráltabb, magasabb minőségű és hosszabb életű borok szülessenek. A levágott, éretlen fürtök - hol máshol - természetesen a földön landolnak. Amikor egy kívülálló arra jár és meglátja a sok-sok ledobált gyümölcsöt, valószínűleg arra gondol, hogy micsoda pazarlás ez. Nos, nem az. Az igaz, hogy kevesebb lesz a termés, a szőlő, majd a bor minősége azonban szinteket emelkedik!

Mikor pár héttel ezelőtt Nagyrédén jártam a H-négyzet pincénél, akkor lőttem a fenti fotót, amely jól szemlélteti, hogy miről is van szó!

Zöldszüret, a teljesen ép, egészséges, de még éretéen fürtök egy része a földön végzi...

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.