Az első tapasztalatok az online térben tartott 5 estés borismereti előadássorozattal kapcsolatban

Amikor ezeket a sorokat írom (2020.decemberében), akkor kezdődött el az első olyan 5 estés borismereti előadássorozat, ami a covid-nak köszönhetően az online térben zajlik. Nagyon izgalmas kaland ez, mert hiába a megszámlálhatatlan korábbi kurzus, borbemutató, interjúk, ilyen-olyan fellépéssel megszerzett rutin, az online tér azért nagyon más:

NINCS visszajelzés

Itt van rögtön például, hogy nincs érdemi visszajelzés. Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert persze látom a kis képen a részvevőket, meg jönnek a kérdések, de ez közel sem olyan azért, mint amikor élőben látom a kedves közönségen a reakciókat. Szóval más, egy kicsit szokni kell, ugyanakkor látok számos előnyt is:

Online előnyök:

  • Az első ami nagyon tetszik, hogy a földrajzi távolság sokkal kisebb akadály, mint az korábban volt. Lényegében szerte az országból vannak most résztvevők, sőt még Németországból is be tudtak csatlakozni néhányan.
  • A részvevőknek nem kell azon gondolkozniuk, hogy hogyan is jutnak haza - miután elfogyasztottak pár pohár bort, sőt egyáltalán nincs olyan, hogy utazási idő, küzdelem a parkolással, stb...
  • Nagyon, de nagyon tetszik: sokkal többeknek vált társas programmá ez az 5 estés előadássorozat, mint korábban. Szerintem ez nagyon jó, hogy párok, vagy amennyire most ezt a covid engedi, baráti társaságok tudnak együtt részt venni. Az együttlét is fontos, és ne legyünk szégyenlősek: adott esetben így a költségek is megoszthatóak.

Szóval persze, a pokolba ezzel a coviddal, mégis úgy tűnik, hogy egészen izgalmas, és újszerű kalandokhoz is elvezet ez a fura helyzet, amiben most vagyunk. Ez a része tetszik. Izgalmas!

5 estés online borismereti előadássorozat Kovács Antal, örökös magyar sommelier bajnok celebrálásában az online térben, zoom-on

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.