Vértes Birtok: Etyek, Öreghegy és egy felkavaró Rosé - bemutatkozás

1994 az év, amikor a sváb és burgenlandi gyökerekkel rendelkező Vértes család tulajdonába kerül az első szőlőterület és innen datálják borászatuk alapítását is. Teltek múltak az évek, a szőlőterület nőtt, a pincészet fejlődött, és a mellékes egyre nagyobb szerepet kapott. Az első pátyi pince megtelt, majd a második és a harmadik is. Aztán jött a lehetőség, amikor is tudták, hogy most vagy soha. Felépítették az álmukat egy modern formában, immáron Etyeken, az Öreghegyen, mely mellett jelenleg 3,6 hektáros szőlő területtel rendelkeznek.

S mi az, hogy birtok?

Az idők során felismerték, hogy ez az egész számukra többről szól, többet jelent, mint egy „pincészet” vagy „borászat”. Ez egy életforma, egy hivatás, egy szenvedély, melyben ott a család, a természet, a szeretet, és a zene. Boraikban mindebből szeretnének pár kortyot átadni, remélve, hogy még ha csak kis időre is, de a kóstoló a történet részének érezné magát.

Az állóvizet "felkavaró" rosé:

Vértes Vilmos a tartalmas, sűrű borok világában érzi magát igazán otthon. Ennek megfelelően, borai formbontónak számítanak Etyek összefüggésében. Persze van könnyebb bora is, de a fősodorban a krémes textúra a meghatározó. Erről legegyszerűbben úgy győződhetünk meg, hogy elsőre rosé borának teszünk fel kérdéseket. Ha ezt megkóstolja, utána már egészen konkrét elképzelése lesz arról, hogy mi várható a többi tételtől.

Vértes birtok borai a webshopban:

Az etyeki vértes birtok borait erre érdemes keresnie a webshopban!

az etyeki Vértes birtok borai Kovács Anti sommelier kínálatában

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.