A www.iztenger.hu termékeit rendszeresen kóstolom, a legjobban passzoló párosításokat itt, az Instgram csatornámon szoktam közzétenni, nézzen körül bátran:
A Budaházy - Fekete Kúria egy kicsi pincészet, amely alig két évtizede bontogatja szárnyait a Tokaj-hegyaljai Erdőbényén. Dávid Rémusz - a pincészet frontembere és borásza - végre úgy érezhette, hogy eljött az ideje porondra lépésnek!
Ahogyan az sejthető, az elnevezés nem Európából ered. Noha az egyik legrégebbi bortípusról van szó, az amerikaiak vitték sikerre, illetve tették valóban ismertté. Röviden: a Narancsbor nem más, mint egy fehérbor, amit héjon erjesztenek. Bővebben...
Mitől különleges a Kopár? A Kopárt Ráspinál lényegében alapbornak tekintjük. Ugyanakkor ez nagyon becsapós állítás, ugyanis Ráspi alap kékfrankosai valójában sosem voltak "alap kékfrankosok". Évekig gondolkodtam, hogy a legfeljebb 1kg-os tőketerhelésű(!) termésből készült sűrű bor, hogyan...?
Tehát nem a fajtát, hanem a termőhelyet kell benne keresni! Az persze egy másik kérdés, hogy benne van-e a tehetség a termőhelyben? Hát kérem, itt most volt!
A tavalyi év vége egyik szívfacsaró híre volt, hogy végleg bezárt a budapesti Olimpia étterem, ami Ádám Csaba vezetésével egészen kivételes színt vitt a budapesti éttermek kínálatába.
Sok-sok évvel ezelőtt tartottunk közösen Ádám Csabával az Olimpiában pár borvacsorát. A zárás szomorú híre felpiszkálta az emlékeimet, és csodával határos módon meg is találtam azt a videót, ahogyan anno a Tisztelt Nagyérdemű figyelmébe ajánlottuk a rendezvényt. Szerintem vagányul sikerült :-)
Talán Önnek is volt szerencséje még a 2015-ös elődjéhez. Nos pontosan azt a fantasztikus kékfrankost idézi minden megnyilvánulásában. Mély, sűrű, feszes szerkezetű...
A Domus Vinorum egy olyan budapesti étterem, ahol elsősorban külföldről érkező csoportokat fogadnak - ebédre és borvacsorára egyaránt - , hogy számukra 3-6 fogásos menüsorokat szolgáljanak fel, hozzájuk illő magyar borok társaságában.
A mi lencsénk mindig lazább egy kicsit, mivel nem szeretjük, ha összeáll, mint a beton. De mit hoz ki belőle a pezsgő?
Hangozzék bármily hihetetlenül is, borválasztás szempontjából a sertésszűz, a több kimenetelű színjátékok közé soroltatik. Amennyiben például sültkrumplival tálaljuk, hibátlan megoldás lehet, ha egy sűrű, tüzes, telt fehérbort társítunk mellé.