'kirúgta a multit, ahol dolgozott... "Persze, de neki könnyű...!"

Emlékszik még? Azt írtam, hogy belefutottunk egy történetbe - egy piciny borászat kézműves borászáról van szó, aki talán 10-15 éve éli napjaink szokásos életét. Építi karrierjét az egyik legismertebb multinál - tisztességgel meg is állja a helyét. Ugyanakkor belül tudja: pontosan egy olyan életet él, amely “életformától” mindig is távolságot akart tartani. A baj csak az, hogy közben a csekkek jönnek, az évek pedig mennek. Van persze közben hobbi is - a borászat. A csöppnyi borászat, ami valójában maga lehetne AZ ÉLET. Az az élet, amit mindig is élni akart. És ő megteszi azt, amiről a legtöbben csak álmodoznak: felmond, kilép. Nemet mond az anyagi biztonságra, a kiszámítatóságra, és elkezd újra "élni"... Pár hete már az üzletben megosztottam ezt a történetet a hozzánk betérő vásárlókkal - érdekes volt hallani a reakciókat:

Jó-jó, de 10-15 év multis múlttal könnyű...!

mondta szinte mindenki, miután belegondolt, hogy mekkora lépést is tett meg Bácsi Zoltán. Közben persze látszott a tekinteteken, hogy ez a "neki könnyű" valójában olyan menedék féle. Olyasmi, ami segíti a hallgatót, hogy egy kicsit távolodjon a történettől, hogy ne kelljen belegondolnia: én is megtehettem volna? Bátor, kemény lépés az egyszer biztos! Tartson velünk, és kövesse Ön is Bácsi Zoli, és a Variszkusz pince történetét:

 

 

 

További cikkeink

Kő-juice: a kőzet kifacsart leve...

A kritikusaim időnként azzal vádolnak, hogy szeretek néha túlzásokba esni. Tudja mit? Lehet, hogy igazuk van, még akkor is, ha az idő végül gyakran mégiscsak engem igazol. Így volt ez, amikor az egyik kézműves borászunkról kijelentettem, hogy egy igazi fenegyerek, ő volt az, akinek a borait kóstolva először megfogalmazódott bennem, hogy van egy olyan borkategória, aminek eddig nem volt neve. Így hát adtam neki egyet, ez lett a kő-juice...:

Szél Fiai Borvacsora - Szél Fiai Fogadó, Nyúl, természetesen Prisztóka Tibor kézműves boraival

Egy szenzációs borvacsorán vehettünk részt Nyúlon, Prisztóka Tibor fogadójában. Tibor borait már sokszor méltattam, most inkább a konyhát ajánlanám szíves figyelmükbe. A legtöbb vásárlónk budapesti vagy környékbeli, ezért külön is ki szeretném emelni: Bp határától nagyjából 1 óra utazással érhető el a fogadó. Ha van értelme kulináris élményekért 60 percet autópályázni, akkor ez a kérdés Nyúlon nyer értelmet!

Kézműves fagyi, kézműves ropi, kézműves gumibelső, kézműves féktárcsa...

Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pincészet frontembere volt a vendéglátónk, aki sok minden más mellett, mesélt a kézműves fagyiról, a kézműves ropiról, a kézműves gumibelsőről, és a kézműves féktárcsáról is... De tényleg! Na jó, a kézműves borról egy kicsit többet: