A Bükki Borvidék Pinceáron debütál!

Több, mint 20 éves pályafutásom során többször is nekifeküdtem ennek a nagy tehetségű, szunnyadó borvidéknek, de egyszer sem jártam szerencsével; nem találtam olyan pincét, amit bátran vihettem volna a Nagyérdemű elé. És ahogy látom, ez eddig másnak sem sikerült... Ezért is felemelő érzés számukra, hogy a borfogyasztók mostantól a Pinceáron.hu közvetítésével ismerkedhetnek meg a Bükki lankák - Sándor Zsolt által világra segített - kézműves boraival! Amire szeretném külön felhívni figyelmüket, a pince 2013-as évjáratú Cserszegi Fűszerese; mert ilyen jót még sosem kóstoltam ebből a fajtából! Összesen 170 liter született belőle, majd - és most tessék figyelni - 70 palack került letöltésre! Minden tekintetben párját ritkító tétel. Mivel semmi garancia nincs arra, hogy a következő évjáratban is hozza ezt a szintet, vagy akár a következő 10 évben születni fog hasonló, javaslom, hogy ezt ne hagyja ki...
 
Az alábbi fotók még 2014 áprilisában készültek Zsolt pincéjében:
 

További cikkeink

Kő-juice: a kőzet kifacsart leve...

A kritikusaim időnként azzal vádolnak, hogy szeretek néha túlzásokba esni. Tudja mit? Lehet, hogy igazuk van, még akkor is, ha az idő végül gyakran mégiscsak engem igazol. Így volt ez, amikor az egyik kézműves borászunkról kijelentettem, hogy egy igazi fenegyerek, ő volt az, akinek a borait kóstolva először megfogalmazódott bennem, hogy van egy olyan borkategória, aminek eddig nem volt neve. Így hát adtam neki egyet, ez lett a kő-juice...:

Szél Fiai Borvacsora - Szél Fiai Fogadó, Nyúl, természetesen Prisztóka Tibor kézműves boraival

Egy szenzációs borvacsorán vehettünk részt Nyúlon, Prisztóka Tibor fogadójában. Tibor borait már sokszor méltattam, most inkább a konyhát ajánlanám szíves figyelmükbe. A legtöbb vásárlónk budapesti vagy környékbeli, ezért külön is ki szeretném emelni: Bp határától nagyjából 1 óra utazással érhető el a fogadó. Ha van értelme kulináris élményekért 60 percet autópályázni, akkor ez a kérdés Nyúlon nyer értelmet!

Kézműves fagyi, kézműves ropi, kézműves gumibelső, kézműves féktárcsa...

Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pincészet frontembere volt a vendéglátónk, aki sok minden más mellett, mesélt a kézműves fagyiról, a kézműves ropiról, a kézműves gumibelsőről, és a kézműves féktárcsáról is... De tényleg! Na jó, a kézműves borról egy kicsit többet: