Nyílt kérdések, őszinte válaszok - a borokról, ahogyan én látom. Hírklikk interjú.

Nem olyan régen a HírKlikk (https://hirklikk.hu/) keresett meg azzal, hogy készítenének velem egy interjút. Köszönöm a lehetőséget, Önöknek pedig ,hogy rászánják az időt. Ez most egy kicsit hosszabb - de az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy egy kifejezetten tartalmas anyag lett:

Mire is számíthat, ha megnézi?

A kérdések nyíltak, direktek és egyenesek voltak, én pedig őszinte válaszokat igyekeztem adni. Szerintem érződik az eredményen - sok mindenről beszéltünk:

  • miért nem támogattam a fiamat abban, hogy ő is sommelier legyen?
  • honnan jön a frizurám :-), hogyan vezetett a sport a sommelier szakmához?
  • mit is csinál valójában a sommelier, azon túl persze, amit a többség tud - mennyi ebből a színészkedés része, és mennyi a "minden más"?
  • miért is nem lehet málna illata a rozénak?

De beszéltünk az igazán kényes témákról is, pl:

  • hogyan lehet az, hogy az egész világon az ma a helyzet, hogy a bor azon nagyon kevés élelmiszeripari termékek egyike, amin nem kell feltüntetni, hogy miből készült?
  • a legális, borhoz adható adalékanyagokról
  • mit fejeznek ki a borversenyeket osztott érmek? Mi közük a borok "piacosságához"?

Meg a kevésbé kényes, ám szerintem érdekes kérdésekről:

  • hogyan néz ki egy sommelier verseny?
  • miért fontos a nemzetközi kitekintés?

És a kérdés, ahol talán a legjobban belelovaltam magam a válaszba, az az volt, amikor a riporter megkérdezte, hogy:

Képzeld el, hogy itt ülünk egy étteremben, és én arra kérlek, hogy ajánlj valamit a feleségemnek. Hogyan kezdesz hozzá, mit ajánlanál?

Nagyjából ennyi. Enjoy! :-)

Már jó ideje nem keresem a konfliktusokat, az az idő már elmúlt. És megértem, ha sokan vannak olyanok, akik ha még nem hallottak ezekről a dolgokról, akkor nehezen fogják elfogadni amit látnak, hallanak, hiszen jól meggyökeresedett tabukat döntöget néhány gondolatom. Higgyék el megértem, és nem is akarom senkinek az örömét elrontani, bámiben is lelik azt meg.

Azokhoz kívánok szólni, akik szeretnének egy kicsit betekinteni a színfalak mögé is, és azután kialakítani egy saját véleményt, hogy ott is körülnéztek.

Tisztelettel, és Nagy Szeretettel!

K.A.

2 hozzászólás

Palásti Gergel

Gratulálok!

dr. Palla Gábor

Kedves Anti! Már sokszor hallottalak és beszélgettünk is jó párszor, de ez a riport igazán remek volt: összefogta azt, amit azt hiszem csak Te tudsz ennyire alaposan a szakmáról. Sajnos a közéletben a borról és a borfogyasztásról meg persze leginkább a borkészítésről az elhangzottak nem ismertek. És egyben azért látszik valami az alagút végén, mert igen sok borászat ott van a Pinceáronban. Sok sikert és baráti üdvözlettel: Gábor

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.