Szamosszegi Pálinka (csak az üzletben!)

Kinizsi utcai üzletünk kínálatát immáron a csúcsminőségű Szamosszegi Pálinkákkal (tovább a főzde oldalára) is színesítjük, térjen be hozzánk, erre tessék!

A Szamosszegi Pálinkafőzde a régi uradalmi szeszfőzde gépészeti hagyatékainak felhasználásával került átépítésre. A 90-es évek után magánkézbe került, melyet 2012 nyarán vásárolt meg a Szamosszegi Pálinkaház Kft. A Szamosszegi Pálinkaház Kft teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás, mely a szakma iránt elkötelezett, kiválóan képzett fiatal szakemberekből áll, akik tisztelettel gondolnak öregapáink gyümölcsöseinkben végzett fáradságos munkájára.

A Pálinkaház építészetileg és üzemgépészetileg is igen jó műszaki állapotban van. Hagyományos, kétlépcsős kisüsti lepárló rendszerben végzik a lepárlást, egy 500 literes főző és egy 370 literes finomító üstben. 

A készülő pálinkát a válogatott gyümölcsök beszerzésétől és minőségvizsgálatától kezdődően a gyümölcscefre elkészítésén át egészen a lepárlásig, illetve palackozásig korszerű laboratóriumi háttérrel, folyamatos, naprakész analízissel követik. 

A minőség iránti elkötelezettségüket mi sem mutatja jobban, mint hogy az egyes gyümölcsökből csak akkor készítenek pálinkát, ha az azokból készült cefrék kitűnő minőségben állnak rendelkezésre.

0 Ft
0,00 Ft / l