Nyúlon, Prisztóka Tibornál, a Szél Fiai Celláriumban jártunk

Nyúlon, Prisztóka Tibornál, a Szél Fiai Celláriumban jártunk - innen is magunkkal hoztunk pár képkockát. Érdemes megnézni ezt a videót, Tibor jó értelemben véve: igazi megszállott. Ha a szőlőről, borról, vagy éppen az étteremről van szó: csak a tökéletes az, amivel beéri. Nem véletlen az sem, hogy a különféle megmérettetéseken az étterme rendre kiválóan szerepel. Mindemellett Tibor kézműves borászként is derekasan helyt áll, és ami számomra különösen szimpatikus: nem csak tudni tudja, hogy hogyan is készül az igazi bor, azaz a BOR, de véleményét nyíltan vállalja is:

Prisztóka Tibor kézműves borait itt tudja megvásárolni.

További cikkeink

Kő-juice: a kőzet kifacsart leve...

A kritikusaim időnként azzal vádolnak, hogy szeretek néha túlzásokba esni. Tudja mit? Lehet, hogy igazuk van, még akkor is, ha az idő végül gyakran mégiscsak engem igazol. Így volt ez, amikor az egyik kézműves borászunkról kijelentettem, hogy egy igazi fenegyerek, ő volt az, akinek a borait kóstolva először megfogalmazódott bennem, hogy van egy olyan borkategória, aminek eddig nem volt neve. Így hát adtam neki egyet, ez lett a kő-juice...:

Szél Fiai Borvacsora - Szél Fiai Fogadó, Nyúl, természetesen Prisztóka Tibor kézműves boraival

Egy szenzációs borvacsorán vehettünk részt Nyúlon, Prisztóka Tibor fogadójában. Tibor borait már sokszor méltattam, most inkább a konyhát ajánlanám szíves figyelmükbe. A legtöbb vásárlónk budapesti vagy környékbeli, ezért külön is ki szeretném emelni: Bp határától nagyjából 1 óra utazással érhető el a fogadó. Ha van értelme kulináris élményekért 60 percet autópályázni, akkor ez a kérdés Nyúlon nyer értelmet!

Kézműves fagyi, kézműves ropi, kézműves gumibelső, kézműves féktárcsa...

Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pincészet frontembere volt a vendéglátónk, aki sok minden más mellett, mesélt a kézműves fagyiról, a kézműves ropiról, a kézműves gumibelsőről, és a kézműves féktárcsáról is... De tényleg! Na jó, a kézműves borról egy kicsit többet: