Csömöszölés

Dániel Zsolt kézműves borai már jó ideje színesítik kínálatunkat a testes vörösek kedvelői körében. Érdekes (és persze nagyon örömteli :-) látni, hogy milyen dinamikával nő Zsolt ismertsége, és ezzel együtt a borai iránti kereslet. Zsoltnál már az év elején is jártunk és elhoztunk magunkkal egy igazi hittérítő anyagot. Ebben Dániel Zsolt a boros világban (nyilvános keretek között) ritkán felvállalt őszinteséggel vallott arról filozófiájáról, és hogy mely borászati irányokat tartja követendőnek, és melyeket inkább felejtendőnek. A videó az elmúlt hónapokban a várakozásaimnál (mert azért voltak) is jóval több visszajelzést produkált - ezen felbátorodva ("a mitől kézműves" írás mellett) azóta amolyan kötelező "olvasmánkényt" ajánlom a kedves vásárlóink figyelmébe. (Az előző videót itt alálja.) 

Pár hete Dániel Zsolt ismét elhívott kézműves borokat a világra segítő pincéjébe azzal, hogy szívesen megmutatna Önöknek egy nagyon fontos lépést - a csömöszölést. Egyébként Zsolt nagyon a fején találta a szöget, mert lefogadom, hogy még az értő borkedvelők jelentős része sem látta élőben, hogy hogyan is zajlik mindez,  és hogy bizony milyen kemény ellenfél tud lenni a törkölykalap. Hát most kérem megmutatjuk, jól - meg persze: Nagy Szeretettel:

További cikkeink

Kő-juice: a kőzet kifacsart leve...

A kritikusaim időnként azzal vádolnak, hogy szeretek néha túlzásokba esni. Tudja mit? Lehet, hogy igazuk van, még akkor is, ha az idő végül gyakran mégiscsak engem igazol. Így volt ez, amikor az egyik kézműves borászunkról kijelentettem, hogy egy igazi fenegyerek, ő volt az, akinek a borait kóstolva először megfogalmazódott bennem, hogy van egy olyan borkategória, aminek eddig nem volt neve. Így hát adtam neki egyet, ez lett a kő-juice...:

Szél Fiai Borvacsora - Szél Fiai Fogadó, Nyúl, természetesen Prisztóka Tibor kézműves boraival

Egy szenzációs borvacsorán vehettünk részt Nyúlon, Prisztóka Tibor fogadójában. Tibor borait már sokszor méltattam, most inkább a konyhát ajánlanám szíves figyelmükbe. A legtöbb vásárlónk budapesti vagy környékbeli, ezért külön is ki szeretném emelni: Bp határától nagyjából 1 óra utazással érhető el a fogadó. Ha van értelme kulináris élményekért 60 percet autópályázni, akkor ez a kérdés Nyúlon nyer értelmet!

Kézműves fagyi, kézműves ropi, kézműves gumibelső, kézműves féktárcsa...

Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pincészet frontembere volt a vendéglátónk, aki sok minden más mellett, mesélt a kézműves fagyiról, a kézműves ropiról, a kézműves gumibelsőről, és a kézműves féktárcsáról is... De tényleg! Na jó, a kézműves borról egy kicsit többet: