Borklub 11 percben - rendhagyó videós beszámoló

A nyár utolsó borklubja finoman fogalmazva is rendhagyó volt. Az alábbi összefoglaló kicsit hosszabb a szokásosnál, pedig így is rengeteg jókedvet ki kellett vágni belőle. Ebből a videóból sok mindenre fény derül! (A videó alatt pedig a Gazdasági Rádió riportját hallgathatja meg.)

Szóba keülnek a menyecskék, kiderül,

  • hogy hogyan kerül be egy-egy borász a kínálatunkba, hogyan ismerkedtem meg velük?
  • ki a "véres báró"?

és hogy egy kis "szakmáról" is szó essen:

  • kiderül, hogy hogyan lehet felismerni a savszegény bort?

…ami a legfontosabb, fellebbentettük a fátylat a titokról, arról, amit borforgalmazó cég Magyarországon még nem valósított meg!

Szeretne többet is megtudni a borklubjainkról? Hallgassa meg az alábbi, a Gazdasági Rádióban elhangzott riportot:

További cikkeink

Kő-juice: a kőzet kifacsart leve...

A kritikusaim időnként azzal vádolnak, hogy szeretek néha túlzásokba esni. Tudja mit? Lehet, hogy igazuk van, még akkor is, ha az idő végül gyakran mégiscsak engem igazol. Így volt ez, amikor az egyik kézműves borászunkról kijelentettem, hogy egy igazi fenegyerek, ő volt az, akinek a borait kóstolva először megfogalmazódott bennem, hogy van egy olyan borkategória, aminek eddig nem volt neve. Így hát adtam neki egyet, ez lett a kő-juice...:

Szél Fiai Borvacsora - Szél Fiai Fogadó, Nyúl, természetesen Prisztóka Tibor kézműves boraival

Egy szenzációs borvacsorán vehettünk részt Nyúlon, Prisztóka Tibor fogadójában. Tibor borait már sokszor méltattam, most inkább a konyhát ajánlanám szíves figyelmükbe. A legtöbb vásárlónk budapesti vagy környékbeli, ezért külön is ki szeretném emelni: Bp határától nagyjából 1 óra utazással érhető el a fogadó. Ha van értelme kulináris élményekért 60 percet autópályázni, akkor ez a kérdés Nyúlon nyer értelmet!

Kézműves fagyi, kézműves ropi, kézműves gumibelső, kézműves féktárcsa...

Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pincészet frontembere volt a vendéglátónk, aki sok minden más mellett, mesélt a kézműves fagyiról, a kézműves ropiról, a kézműves gumibelsőről, és a kézműves féktárcsáról is... De tényleg! Na jó, a kézműves borról egy kicsit többet: